De nieuwe FIAT 500

Vandaag kreeg ik foto’s van de nieuwe Fiat 500. Ik werd helemaal week van het kleintje… Hij is tot 1975 geproduceerd en in die jaren rolden er maar liefst 3,5 miljoen van deze oudjes van de band.

fiat500.jpg

En hier tatattaaa! De 500 nieuwe stijl:

fiat500n.jpg

Hij heeft een tot in het dak doorlopend raam (optie?) waardoor je binnenin vast een heel ruimtelijk gevoel krijgt. Wat ik heel erg leuk vind is dat hij er van opzij niet alleen ‘cute’ maar ook zeer snel uitziet.

fiat500np.jpg

En dan dat stoere interieur, geweldig. Volgens mij heeft Fiat hierme een dikke hit in handen. Als het goed is, blijft de prijs onder de 10.000 euro steken.

fiat500int.jpg

Naast de 75 pk sterke 1.3 16V Multijet turbodiesel kun je als klant kiezen uit twee benzinemotoren: de 69 pk 1.2 liter 8V en de 100 pk 1.4 16V. Opvallend detail: je kunt ook nog kiezen uit een vijf- of zesversnellingsbak. Op 4 juli ga ik hem in Turijn rijden, ik ben benieuwd!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*