Budget Auto’s

Auto TipsVoor het maandblad Cosmopolitan stelde ik een overzichtje van budget bakkies samen: auto’s onder de 10.000 euro. Vandaag het eerste deel:

Koreaanse Kanjer

chevmatiz.jpg

Model: Chevrolet Matiz
Cool-factor: Jij én drie vriendinnen zitten prinsesheerlijk in dit vijfdeurs wagentje. Hij is superwendbaar in stadsverkeer en heeft opvallend veel extra opbergvakjes voor je zonnebril, cd’s en losse spullen. Daarbij heeft de Matiz met zijn bescheiden afmetingen wel een behoorlijk grote kofferbak. Hij staat dus ook voor je klaar voor weekendjes weg met je lover.
Extra bling: In z’n vijfde versnelling heeft hij met zijn 0,8 liter driecilinder-motortje niet veel power onder zijn kapje. Hij heeft andere kwaliteiten. Deze kleine Chevrolet is namelijk de koning van de verkeersdrempels. Je rijdt eroverheen alsof ze er niet zijn. De vering is opvallend zacht en comfortabel.
Verbruik: Superzuinig. Eén liter op 17,8 kilometer!
Topsnelheid: Ongeveer 145 km/h
Prijs: Vanaf €7595

Dolle Drieling
Model: Citroen C1, Peugeot 107, Toyota Aygo

peugeot107.jpg

citroenc1.jpg

toyotaaygo.jpg

Cool-factor: Deze drie driedeurs wagens zijn geboren uit samenwerking tussen drie merken en hebben onder andere alle drie een pittige 1.0 liter motor. Welke kies jij? De Citroen en de Peugeot hebben een guitige uitstraling, de Toyota oogt sportief.
Extra bling: Inparkeren doe jij voortaan met je ogen dicht en vingers in je neus. Ze zijn namelijk voorzien van stuurbekrachtiging waardoor sturen licht gaat. Ook op de snelweg blijft dit speelse drietal keurig stabiel tussen de strepen. Er zijn genoeg opbergvakjes en je rijdt ermee weg alsof je dat al jaren doet.Verbruik: Topscoorders! Ongeveer één liter op twintig kilmeter.
Topsnelheid: Ongeveer 150 km/h
Prijs: C1 vanaf €8490, 107 vanaf €8990, Aygo vanaf €8990.Met z’n allen!
Model:
Dacia Logan

dacialogan.jpg

Cool-factor: Deze nieuwkomer is onder de Renault-Nissan vlag ontstaan en dus is de prijs/kwaliteit verhouding dik in orde. Hij is misschien niet de knapste, maar wel de ruimste in deze prijsklasse. Geen poespas hier, maar je kunt er wel veel vrienden, familie en bagage in meenemen.
Extra bling: Met de 1.4 liter motor sla je bepaald geen modderfiguur bij het optrekken bij stoplichten: hij wil best graag vooruit! De motor is bovendien best stil en dus kan er volop in geklept worden. Met de veiligheid zit het ook snor: je krijgt in deze basisversie al twee airbags en ABS cadeau! Ook leuk: er is nu ook een stationwagen, die nog ruimer is.
Verbruik: Behoorlijk zuinig. Ongeveer een liter op 13,5 kilometer
Topsnelheid: Ongeveer 162 km/h
Prijs: Vanaf €8495.Einde deel 1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*