Budget Auto’s (deel 2)

Auto TipsVoor het maandblad Cosmopolitan maakte ik een overzicht van de budget bakkies: auto’ onder de 10.000 euro. Vandaag deel 2:

Japans hapje
Model:
Daihatsu Sirion 2

daihatsusirion2.jpg

Cool-factor: Daihatsu staat met modellen als de Cuore en de Copen bekend om zijn vrouwvriendelijke toppers. Deze Sirion 2 is een modern wagentje dat met zijn bolle koplampen en korte neusje eigenwijs de wereld in blikt. Joris Driepitter is met zijn drie cilinders toch goed voor snelle sprintjes, want de koets is lekker licht.
Extra bling: Het interieur doet een tikkeltje denken aan de hippe Mini met zijn ronde, opvallende toerenteller die pront midden op het dashboard zit. De radio-cd speler is keurig weggewerkt en ook de snelle aluminiumlook geeft hem een extra dosis bling-bling.
Verbruik: Goed. Ongeveer een kilometer op 13,5 kilometer
Topsnelheid: Ongeveer 160 km/h
Prijs: Vanaf €9999.Charmante verschijning
Model:
Fiat Panda

fiatpanda.jpg

Cool-factor: Dit beertje is uitgegroeid tot een serieuze en stoer uitziende beer! Zelfs met vier volwassenen zit je riant in deze stijlvolle Italiaan. Met vijf deuren is achter instappen ook mogelijk zonder je in allerlei yogastandjes te hoeven wringen. Vlot is hij ook, het 1.1 liter motortje vroemt er lekker op los.
Extra bling: De Panda is voorzien van een City-knop. Druk je die in, dan gaat sturen en inparkeren als vanzelf. Het pookje waarmee je de vijf versnellingen bedient zit lekker hoog en je krijgt voor de basisprijs veel extra’s: ABS, een boordcomputer, een toerenteller, een verstelbaar stuur en centrale vergrendeling met afstandsbediening.
Verbruik: Prima! Ongeveer één liter op twintig kilometer.
Topsnelheid: Ongeveer 160 km/h
Prijs: Vanaf €7595.Op z’n Frans
Model:
Renault Clio

renaultclio.jpg

Cool-factor: Ongeveer twee jaar geleden ging de Clio naar de plastische chirurg die hem een frisse, nieuwe, grotere en luxere look bezorgde. Facelift geslaagd! In dit driedeurs model zit je lekker rechtop en hij heeft behoorlijk wat ruimte voor boodschappen, kratjes bier en koffers achterin. Trap je zijn 1.2 motor met drie cilinders stevig op zijn staart, dan is hij nog best rap ook!
Extra bling: Meegespoten bumpers, centrale deurvergrendeling, elektrische ramen en getint glas krijg je standaard en ook met de veiligheid van deze Fransman zit het goed. ABS, remkrachtverdeler, twee airbags en zelfs zij-airbags voor krijg je voor de basisprijs.
Verbruik: Bon! Ongeveer één op 16,5 kilometer.
Topsnelheid: Ongeveer 158 km/h
Prijs: Vanaf €9995.Slim vosje
Model:
VW Fox

vwfox.jpg

Cool-factor: De kleine broer van de Polo ziet er al net zo sporty uit! Verstop je sleutels maar voor je lief, want met die stoere toerenteller op het dash wil hij hem best lenen. Dit Duitse vosje heeft een 1.2 motor met vijfbak en drie cilinders waarmee hij heel aardig door de bocht komt. Op de snelweg vertoont hij geen spoortje nervositeit en ligt stabiel op de weg. Het voelt alsof je in een grote zit!
Extra bling: De bestuurdersstoel is in hoogte verstelbaar en dus kun je zowel als je klein of juist lang bent altijd lekker achter het stuur zitten.
Verbruik: Sehr gut! Ongeveer één liter op 16,5 kilometer.
Topsnelheid: Ongeveer 148 km/h
Prijs: Vanaf €9995.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*