Autosalon van Geneve: Seat Bocanegra

Vandaag bezoek ik de Autosalon van Geneve 2008 en een van de stands waar ik meteen even een kijkje ga nemen is die van Seat. Zij introduceren dit spannende prototype: een SportCoupe met de spannende naam ‘Bocanegra’ wat Zwarte Mond betekent. Voor het Spaanse merk markeert dit prototype de start van een productoffensief, waarin de introducties van de compleet nieuwe Ibiza en een B-segment sedan, die in 2009 zijn publieksdebuut zal beleven, een belangrijke rol spelen.

De ‘Bocanegra’, wekt meteen intense emoties op en volgt de esthetische en praktische visie op autodesign van Luc Donckerwolke, Chief Designer van SEAT. Je oog wordt direct naar zijn spectaculaire front getrokken waaraan het model zijn naam – ‘Bocanegra’ –, wat letterlijk ‘zwarte mond’ betekent, te danken heeft. In het interieur valt het stuurwiel op dat niet perfect rond is. Het heeft een sportief, driespaaks ontwerp en twee afgeplatte delen aan beide kanten waardoor het gemakkelijker beet te pakken is.
De ‘Bocanegra’ is verder voorzien van mooi gestylde kuipstoelen die optimale steun bieden aan de inzittenden. Over de buitenkant van de stoel loopt in lengterichting een bruinlederen baan voor een unieke afwerking. De hoofdsteun is als een zwevend element geïntegreerd in de bovenkant van de stoel en maakt communicatie tussen de inzittenden voorin en achterin mogelijk.

De binnenste delen van de stoelen zijn bekleed met zwart, gewatteerd leer dat doet denken aan het leer dat in klassieke sportwagens werd gebruikt. De lendenkussens zijn voorzien van bruin leer dat perfect harmonieert met de overige interieurkleuren.
Onder de motorkap van de SportCoupé ‘Bocanegra’ ligt een krachtige en economische 1.4 twin-turbo benzinemotor met TSI-technologie, gekoppeld aan een zeventraps DSG-transmissie. Voor SEAT is dit een primeur, omdat het merk nog nooit eerder een model ontwikkelde waarin een 1.4 TSI twin-turbo krachtbron werd gecombineerd met een zeventraps DSG-versnellingsbak met flippers aan het stuur.
Wordt vervolgd…

1 Comment on “Autosalon van Geneve: Seat Bocanegra

  1. Prachtige wagen !!!

    De intense emoties werden ook bij mij waargenomen : ))

    Klasse blog Viola,
    goed gedaan ; )

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*