Autorijden met hoge hakken

stiletto-hakken

Autorijden met hoge hakken
Op speciaal verzoek deze column over autorijden & hoge hakken in de herhaling. Enjoy!

Even in navolging van iedereen die zich – nog steeds – afvraagt of het wel Handig & Verstandig is om met hoge hakken aan auto te rijden. Mijn antwoord hierop is een hartgrondig β€˜NEE’. Ik herinner me namelijk een voorval uit de jaren ’80 toen lange laarzen met ruim tien centimeter hoge hakken in de mode kwamen. Mijn moeder had een prachtig stel roomwitte gescoord die ze heel mooi onder een rok kon dragen. Wij woonden destijds in een drive-in woning: onderin was de garage met werkbank voor mijn vader. Op een dag wilde mijn moeder de auto – een Renault 19 – de garage uit rijden. Met haar hoge laarzen aan. Ze had de wagen per ongeluk in z’n 1 gezet in plaats van in z’n achteruit, bleef met haar hoge hak achter het gaspedaal hangen en ramde pa’s werkbank… Schade. Balen.

stiletto-hakken2

Je kunt dus heel gemakkelijk blijven haken. Daarnaast worden je tenen in dit soort schoenen bij elkaar gedrukt waardoor je totaal geen pedaalgevoel hebt bij het rijden en waardoor je dus niet gedoseerd gas kunt geven. Welke schoenen zijn dan wel geschikt om veilig mee te rijden? Mijn advies: houd altijd een stel platte schoenen paraat in de auto.Β 

Nog een afrader voor in de zomer: rijden met slippertjes aan. Ik ben een keer aangereden door een geteenslipperde dame wiens voet bij het uitparkeren van de rem op het gas floepte… Schade. Balen. En bedankt! Ik rijd nog liever blootvoets dan met die losse dingen aan mijn voeten.

Nu werd er op mijn weblog een commentaar gepost van een dame die schijnbaar graag met pumps aan rijdt omdat haar man dat zo opwindend vindt. Nu is het een bekend gegeven dat mannen vrouwen op hoge hakken sexy vinden. In de psychologie wordt dit onder andere verklaard uit het feit dat vrouwen op hoge schoenen wankel staan en dus kwetsbaar zijn. En kwetsbare vrouwtjes, ja, die vinden veel mannen nu eenmaal zeer aantrekkelijk. Nu kun je – als slimme, sterke vrouw – natuurlijk fijn met dit oer-gegeven spelen. En je man pleasen op het moment dat het jou uitkomt, op feestjes ofzo. Maar of je dat ook tijdens het autorijden moet doen? Dacht het niet!

Zo kan het dan weer wel: πŸ˜‰

stiletto_car

17 Comments on “Autorijden met hoge hakken

 1. Hee Viola,

  Denk dat een filmpje met jou achter het stuur meer respect zou afdwingen (jij zult vast wel wat ruiger rijden dan die ene vrouw in die F360 haha).

  Met blote voeten rijden is trouwens ook wel maffe ervaring. Heb dat met mn 320i wel eens gedaan, het werkt wel, maar ik denk dat een langere afstand afrader is.

 2. Moet je teleurstellen Wilco, ik rijd niet ‘ruig’. Zeker niet in het gewone verkeer. Alleen op circuits laat ik me wel eens gaan. Wat dan ook wel eens resulteert in ‘bloemen plukken’ πŸ˜‰ En dan draag ik Puma’s.

 3. Mijn vriendin draagt graag hoge hakken en ik kan dat zeer waarderen. Daarbij trekt ze zich overigens niets aan van mij. Ze draagt ze wanneer zij dat wil.
  Regelmatig draagt ze ook hoge hakken tijdens het autorijden. Vaak doet het mij niets, maar het kan ook wel “prikkelend” werken en daar maakt ze soms dankbaar gebruik van.

 4. Mijn ex droeg altijd hoge hakken. En alhoewel ik hoge hakken heel sexy vind, droeg ze die ook al voordat ik haar leerde kennen. Zij had ze ook altijd aan als ze reed en zij had er nooit last van. Oefening baart kunst denk ik maar

  @Viola;Er zijn ook hoge hakken met een ronde neus, waardoor je tenen niet zo geplet zijn.

 5. Volg je advies helemaal, veiligheid voor alles. Voor mij maakt het niet veel uit wat voor schoenen een vrouw draagt tijdens het rijden, zolang ik maar heelhuids kan uitstappen (en ook zij natuurlijk ongedeerd is).

  Verder zijn er denk ik talrijke redenen te bedenken waarom meeste mannen (en zo gok ik ook vrouwen), schoentjes met hakken mooier vinden. Wankel staan is er in mijn opinie niet meteen een van, als ik een vrouw zie sukkelen op hakken vind ik dat zeker niet sexy. Eerder een vaste, zelfverzekerde tred, en dus een sterke vrouw spreekt mij toch eerder aan. In mijn ogen spreken dergelijke schoenen aan door hun smalle en beperkte raakvlakken met de ondergrond. De schoenen zijn vaak ook zelf heel smal, iets wat toch vaak als elegant wordt bestempeld. Om de vergelijking met auto’s (toch broodnodig als man :)) te maken, een ranke E-type is elegant, een Veyron niet. Verder zijn vrouwen doorgaans een stukje kleiner als mannen en is het toch fijn om ongeveer op dezelfde hoogte uit te komen. Maakt oogcontact toch een stuk frequenter en tevens natuurlijker ook. Bovendien hebben echt hoge hakken in mijn ogen eerder een goedkope aanblik, doet me eerder denken aan euhm.. straatmadeliefjes *kuch*. Niet meteen de ‘look’ die je bij een vrouw wenst.

  Ik heb dus liever dat vrouwen hakken achter het stuur achterwege laten. En daarbuiten kunnen mooie schoenen met een beperkte hak best elegant staan. Maar indien deze echt enerveren en pijn opleveren mogen ze gerust aan de kant gelaten worden. Liever een leuke avond met iemand op platte schoenen die opgewekt is dan een stapje in de wereld met iemand op hakken die vanbinnen aan het sterven is van de pijn…

 6. Hoge hakken maken de benen van een vrouw optisch langer (en meestal mooier). Maar dat zie je in een auto niet. Tenzij ze in een Ariel Atom rijdt misschien…

 7. @ Klassiekerrally
  Stel je me wat teleur, ik had verwacht dat je als voorbeeld een oude MΓ©hari of Wrangler (versies zonder deuren) naar voren zou schuiven! πŸ˜‰

  @ Viola
  Graag gedaan. Begint hier steeds meer op een onderzoek naar de gedachtengangen van mannen over de combinatie auto’s en vrouwen te lijken. πŸ™‚

 8. KR: optisch langer ja. Je laat je graag door je ogen in de maling nemen? πŸ˜‰
  Stijn: daar valt niet zoveel meer aan te onderzoeken, me dunkt. Wat ik interessant vind is om die gedachtengangen eens een beetje om te buigen. De hokjesgeest eens om te schudden. πŸ™‚ Ik ken veel mannen die totaal niet in auto’s geinteresseerd zijn. Erg verfrissend.

 9. Tuurlijk, heel wat vrienden van mij hebben niet de minste interesse in wagens. Merkte gewoon op dat het bijna steeds mannen zijn die reageren. Zou er iets zijn dat vrouwen afschrikt aan ‘autoblogs’, zelfs wanneer deze in handen zijn van een vrouw?

 10. Ja, dat er voornamelijk mannen reageren valt me ook altijd op. Vind het jammer. Maar wellicht komt het omdat de meeste vrouwen gewoon niet zo’n uitgesproken mening hebben over auto’s. Of niet zo’n groot ego hebben dat ze het continue willen ventileren πŸ˜‰

 11. Haha, bedoelde uiteraard niet jou. Ik weet het ook niet Stijn… ken jij niet wat leuke vrouwen aan wie je de link naar deze site kunt mailen?

 12. @ Stijn: Sorry, een Mehari en Wrangler zijn beide erg leuke auto’s, maar ik ben nou eenmaal anglofiel πŸ˜‰

  @ Viola: Je door je ogen in de maling laten nemen is iets heel natuurlijks. Dieren maken er ook gebruik van om de aantrekkingskracht op de andere sekse te vergroten. En ja, ik trap er gewoon met beide benen in πŸ˜‰

 13. @ Klassiekerrally
  Eerst anglofiel en dan pas klassiekerliefhebber dus :). Ochja, prioriteiten hΓ©!

  @ Viola
  Helaas hebben de vrouwen in mijn vriendenkring eveneens absoluut geen interesse in wagens. (Wat er ook voor zorgt dat ik in hun gezelschap mijn mond er wijselijk over hou.) Ook voor hun is het kleur het meest opvallende aan een wagen…

 14. Hoge hakken zijn tof, maar ik heb echt respect dat een vrouw daarop kan lopen of uberhaupt mee kan rijden. Neeh, gewoon lekker veilig op normale schoenen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*