Automotive oorsieraad

Vertu maakt al een aantal jaren prachtige foontjes en ondanks de dalende economie – of stijgt-ie nu juist weer, ik houd het niet meer bij – blijven ze dat ook dit jaar doen. De premium afdeling van de Zweedse telecom gigant Nokia komt jaarlijks met een nieuwe op de motorsport-geinspireerde variant. Dit jaar is het de Ascent Ti Carbon Fibre Collection.

Vertu
Het zijn vier speciale foontjes die uiteraard voorzien zijn van de meest geavanceerde high-tech opties. Net als met de collecties van voorgaande jaren (Ferrari edions, Racetrack Legends series) krijgt de meest verwende foon-addict hier een prachtig oorsieraad, uitgevoerd in koolstofvezel. De prijzen liggen rond de 10.000 dollar p.st. In Nederland zijn er maar een paar juweliers in Nederland die de Vertu-mobieltjes verkopen: in Amsterdam (A’dam Diamond Center), Eindhoven (Juwelier Pijnenburg), Maastricht (Juwelier Leon martens) en Rotterdam (Schaap en Citroen) en op Schiphol (Gassan).

Vertu-Carbonfiber1

Een kleine noot van mijn kant voor de telefoonverslaafden onder ons: ik vind niets onaantrekkelijker en asocialer dan mensen die continue met hun telefoon bezig zijn. En dan heb ik het niet eens zozeer over bellen, maar dat gestaar op het beeldschermpje, dat gepeuter met aanwijspennetjes, dat ge-sms… Walgelijk! Zet dat ding – ook al is het een prachtige Vertu – af en toe uit en communcieer gewoon eens face-to-face, oog in oog met je medemens, da’s veel gezonder. Pfft, I rest my case.

10 Comments on “Automotive oorsieraad

 1. en dan een blog hebben… Dat is anders zeker. ;-p

  OT: lelijke opzichtige telefoon die nog uit het blin bling tijdperk komt qua ontwerp. Dan zit er waarschijnlijk ook nog geen bleutooth op zodat hij niet met een bleutootch carkit kan samenwerken..

 2. Ehm, bloggen doe ik achter mijn bureau en maakt deel uit van mijn werk. Bellen doe ik alleen als ik er geen anderen mee stoor en/of niet in gezelschap ben.
  En uiteraard heeft een telefoon van bijna tien mille bluetooth.
  Zeikerd. 👿

 3. Stuk voor stuk zijn die dingen ongelofelijk lelijk en way to overpriced. Veel geld, weinig smaak en misschien nog minder verstand wanneer je hiermee rond loopt.

 4. Deze reeks van vertu past prima, bij de eigenaar/esse van een Gembella getunede Porsche Cayenne.
  Nooit echt begrepen waarom men een Vertu telefoon zal nemen. Ook de eerdere telefoons vind ik nou niet echt bijzonder. En ook de specs zijn maar matig…
  Nee, niet mijn ding..

 5. Het blijkt dat de knopjes van Vertu scharnieren/klikken dmv edelstenen gelagerd zijn. Dat blijkt een specifiek klikje/gevoel te geven. En dat is natuurlijk onbetaalbaar. Vind zo’n telefoon een teken van wansmaak.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*