Auto Airco Tips

relax
Niet in trots bezit van een cabrio? Dan is het dezer dagen lekker smoren in de auto. Stap je in een kokend heet interieur, dan is het verleidelijk om de airo op standje noordpool te zetten en de blaasmonden op je lijf te richten. Niet handig… Hier wat tips voor goed omgaan met de airco:

*Is er een te groot verschil met de temperatuur in de auto en de buitentemperatuur, dan heb je grote kans op keelpijn en verkoudheden. Zorg dus dat je lichaam niet te maken krijgt met een te grote koud-warmovergang en omgekeerd. Houd maximaal een verschil van een graad of 5 aan.

*Laat je airco onderhouden! Een ‘vieze’ airco kan namelijk ook allerlei luchtweginfecties en allergieen in de hand werken. Er ontstaan dan schimmels, micro-organismen en bacterieen in de filters en op de verdamper die met de koele lucht zomaar jouw gezicht ingeblazen worden.

vrouw-auto17

*Er zijn in dit ‘groene’ tijdperk steeds meer vragen over de milieuvriendelijkheid van airco’s. Daarover het volgende: de vloeistoffen die tegenwoordig gebruikt worden zijn niet giftig, niet brandbaar, niet explosief, reukloos en ze tasten de ozonlaag niet aan. Bovendien circuleert het koudemiddel in een gesloten systeem. Laat je airco in ieder geval onderhouden door een ‘Stek’ erkende vakman en jij en het milieu zijn safe.

Heb je er nog steeds je twijfels over? Raampjes open kan altijd! 😉

2 Comments on “Auto Airco Tips

  1. Nog een tip: De airco uitzetten nog voordat je bij je bestemming bent en de blower laten blazen. Zo komt de auto langzaam op de buitentemperatuur waardoor je kunt aklimatiseren. Scheelt je een knal voor je kop als je uitstapt. En alle koude lucht is uit de kanalen waardoor je geen condens krijgt en dus geen schimmels.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*