Audi S5

Gisteren in het AD gelezen dat je bij Audi‘s S5 ‘Hard moet werken om het potentieel van de motor ten volle te benutten’. Geen idee wat collega Kouwenhoven hiermee bedoelt. Kun je me dat nog eens uitleggen in normaal Nederlands Eric? ;-)) Ik vond de wagen in elk geval geweldig!

viola-in-audis5.jpg

We reden ermee door de bergen rond het Gardameer en de 354 pk sterke V8 FSI heeft op alle toerentallen kracht over. Het onderstel lijkt – of hobbels of snelweg – als aan de weg gegoten zo soepel glijd je door het landschap. De besturing is licht, maar zeer verfijnd: haarspeldbochtjes maak je met je pink zonder overigens het gevoel met het wegdek te verliezen. En dan die roffels: oorstrelend!

dsc00295.jpg

Ook zijn dieselbroertje, de A5 3.0 liter TDI (hier in het zilvergrijs) vond ik super. Deze rijdt zowaar als een benzinemotor: zeer sportief. Het maakte wel dat ik in het gehaarspelde landschap veel terug moest schakelen (meestal kun je de bergen in een diesel in z’n drie bedwingen, nu moest ik vaak terug naar twee) maar dat geeft hem alleen maar meer karakter.

dsc00301.jpg

Als er dan toch iets aan kritiek gegeven moet worden: het navigatiesysteem laat niet altijd even nauwkeurig zien waar je af moet slaan. Kaartje erbij! De S5 is er vanaf 76.000 euro. De goedkoopste diesel (2.7 V6 TDI) kost 53.665. De vanaf prijzen voor de A5 beginnen rond de 44.000 euro. Vanaf juni leverbaar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*