Audi A4

Tijdens de IAA in Frankfurt komt Audi met vier nieuwtjes: de nieuwe A4, de A3 met 1.4 TFSI motor, de nieuwe A8 en de spectaculaire RS 6 Avant. De nieuwe A4 zal hoogst waarschijnlijk heel wat kijkcijfers scoren.

audia4.jpg

Ik kan niet zeggen dat ik helemaal omval van zijn uiterlijk – op de imposante Audi grille en de geweldige ‘oogopslag’ met LED-verlichting na – maar als rijdersauto zal hij zeker super zijn. In elk geval heeft hij zeer innovatieve ondersteltechniek; je kunt kiezen uit twee sportieve variaties en Audi drive select. Er zijn dan drie standjes in te schakelen: comfort, auto of dynamic. In de laatste stand reageert de A4 nog sneller en directer op het sturen, schakelen en remmen. Ook kun je kiezen voor MMI waarbij je het onderstel helemaal naar je eigen wensen door het aanpassen van 24 variabelen kunt instellen.

audia4a.jpg

De nieuwe A4 beschikt daarbij over Audi dynamic steering dat over-/onderstuurreacties volautomatisch in de kiem smoort. Lekker veilig dus, al zullen chauffeurs die ook wel eens willen ‘spelen’ met hun bolide hiervan in slaap vallen… Je kunt de A4 kiezen met diverse direct ingespoten diesel- of benzinemotoren of de dikkere V6-motoren, ook in benzine en diesel. Ook qua versnellingsbak is er keuze: handgeschakelde zestraps, tiptronic automaat of de multitronic continu variabele transmissie. De nieuwe A4 verschijnt bij wijze van kerstcadeautje bij de Nederlandse dealers.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*