Alyssa Milano koopt zowel Leaf als Volt

Alyssa MilanoDe Amerikaanse actrice Alyssa Milano is, zoals velen uit het Hollywoodse, geobsedeerd door het woordje ‘groen’. Daarom kocht ze onlangs niet een, maar twee elektrische auto’s: de Chevrolet Volt en de Nissan Leaf. 

Nu begrijp ik heel goed dat Alyssa  ‘goed’ wil doen voor het milieu en haar bekendheid daarbij gebruikt, maar waarom reppen deze mensen nou nooit over hoe de elektriciteit voor de auto dan precies wordt opgewekt? Zon, wind, waterkracht? Ze had beter nog een jaartje of tien kunnen wachten met deze twee aanschaffen, want hoewel Californie de strengste energiewetten van de USA heeft – en in het jaar 2020 33% van alle energie ‘groen’ moet zijn – worden Alyssa’s twee elektrische auto’s voorlopig dus nog voor het overgrote deel gewoon door kolen aangedreven…

chevrolet volt

Tuurlijk, je moet ergens beginnen, het gedachtengoed is oke. Maar ik kijk toch altijd een beetje sceptisch als ik dan dit soort teksten lees: Milano – a mom-to-be – openly admits that she’s “obsessed with everything green” and has decided that the addition of a Volt and a Leaf fits this fetish. For the record, Milano has ‘pre-ordered the Nissan Leaf’ and, as for the Volt, that will be her husband’s ride. Milano claims that the disastrous oil spill in the Gulf was a mind-altering event that convinced her to go electric, stating: “After the oil spill, I had this strong feeling that if I ever were to be blessed in having children, I never wanted my kids to see me pumping gas at a gas station. I think it’s our responsibility to make the changes that we need to take regardless of convenience. I know it’s more inconvenient to have an electric car, but I’ll do what I have to do.”

Nissan_leaf_3_ori

Ik kwoot even uit Groen Op Weg die onder de kop ‘Groene Auto overhyped’ een onderzoek van J.D. Power aanhalen: “In 2010 bestaat 2,2 procent van de wereldwijde verkoop uit groene auto’s. Dat komt overeen met een aantal van 954.500 stuks. ‘De consumenten zijn degenen die bepalen of dit soort auto’s succesvol wordt,’ aldus het Amerikaanse J.D. Power. ‘Tenzij er grote veranderingen komen bij wetgeving, zoals kortingen op belastingen en strengere eisen aan brandstofverbruik, zien we nog geen massale acceptatie van de groene auto’s die er het komende decennium op de markt komen.’
Bij ons worden dergelijke auto’s fiscaal gestimuleerd en ook in bijvoorbeeld Amerika ligt 11 miljard dollar klaar aan hulp voor merken en toeleveranciers die het mogelijk maken dat er hybrides en elektrische auto’s op de markt komen. Volgens J.D. Power kan het percentage van 7,3 procent groeien als China de elektrische auto’s en hybrides agressiever in de markt zet. ‘Hybrides en elektrische auto’s worden op het moment gekocht door mensen die ouder, hoger opgeleid en rijker zijn dan het gemiddelde publiek. Veel consumenten zijn betrokken bij het milieu, maar haken af als ze zien hoe veel duuder een ‘groene’ auto is, dan een regulier exemplaar.’
Tot slot blijkt uit onderzoek van J.D. Power dat de consumenten nog problemen hebben met het uiterlijk, de betrouwbaarheid, het vermogen, de prestaties, de actieradius en de laadtijd van hybrides en elektrische auto’s.

4 Comments on “Alyssa Milano koopt zowel Leaf als Volt

 1. Wie is Alyssa? En daarnaast: waarom lezen we nooit dat iemand (wel een bekende) een Hummer heeft gekocht? Maw: de 2,2% marktaandeel wordt dusdanig uitgevent door belanghebbenden dat het veel meer lijkt en het marginale als significant gaat zien. Wel heel erg knap, diep respect hiervoor.
  BTW: goede zaak dat niet petrol-heads electrisch of hybride gaat rijden; blijft er langer meer olie voor de petrol-heads. Dus blijf het promoten, ook in het nieuwe jaar, Carwoman!

 2. Alyssa is een has-been (of ben ik gewoon niet bekend met haar meest recente wapenfeiten?) uit een TV-serie die in een grijs verleden nogal populair was. Who’s the Boss of zo…
  Daarna was ze een tijdje vooral bekend omdat ze een ontzettend mooie vrouw was/is, maar wat er daarna gebeurd is…

 3. Veel vrouwen kennen Alyssa ook van de hitserie ‘Charmed’, over drie heksenzusjes. 🙂 Hierin ook Shannen Doherty (ooit in 90210) en Holly Marie Combs.

 4. Een vent die Alyssa niet kent? haha

  Overigens… ze doet er goed aan om er 2 te kopen.. kan ze tenminste ook nog een keer terug naar de buurtsuper als ze iets vergeten is zonder dat haar auto een dag aan de lader moet hangen.

  En hierin schuilt ook weer het hypocriete;
  Ik wil goed doen voor het milieu, dus koop ik 2 auto’s…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*