Boek over automensen

Het begint langzaamaan weer kerstboomtijd te worden en hier een present-ideetje voor autominded personen. Journalist Robert Puyal maakte een boek met portretten over de meest autogekke mensen ter wereld: van James Dean tot Gianni Agnelli, en van Paul Newman tot Steve McQueen.

BehindTheWheel-cover

Het luxe boek heet Behind the Wheel en op de cover prijkt een van de coolste foto’s van James Dean achter het stuurwiel van zijn beroemde Porsche 550 Spyder.

SteveMcQueen

Het boek is ingedeeld in tientallen jaren en begint met pioniers uit de autoindustrie zoals Louis Renault en de ultra-stijlvolle Jean Bugatti, waarna mensen als Agnelli, Enzo Ferrari, McQueen en Newman volgen.

JeanBugatti

Bugatti

Ook hedendaagse automannen komen aan bod: Horacio Pagani, die zijn eigen supercars maakt en de beroemde Ferrari verzamelaar Nick Mason van Pink Floyd.

GianniAgnelli

Zelfs regisseur Quentin Tarantino krijgt een vermelding omdat hij veel muscle cars filmtijd gaf. Uiteraard mis ik wat vrouwen in dit boek: het is echt weer hengstenbal. Maargoed, het lijkt me aardig om te lezen. Je vindt het boek op Amazon.

9 Comments on “Boek over automensen

  1. Dag Viola, Camille du Gast krijgt ook een vermelding van Robert Puyal.
    Behalve een Grand Lady is zij ook een Fast Lady.

  2. Interessant boek vrees wel dat flink wat autofanaten (waaronder mezelf) alreeds literatuur over flink wat van deze personen en hun autoliefde hebben. Maar zeker en vast een mooi verzamelwerkje!

    Inderdaad Klassiekerrally, wat een horloge! Deze en een Breitling Navitimer staan op eenzame hoogte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*